zelf borduren
stijlkenmerken
geschiedenis
werkwijze
klein|groter|groot
klein|groter|groot
ontwerpen
uitvoeringen
ontwerpen
uitvoeringen
ontwerpen
Miao
stijl, ontwerpen
uitvoeringen
stijl, ontwerpen
stijl, ontwerpen
stijl, ontwerpen
roosters
DMC kleuren
blog
patroon van de week
nieuw(s)
links
deze site en u
contact
wikitopia
rand van het ontwerp "draken, feniksen, vleermuizen".
start> ontwerpen chinees>

ontwerpen geïnspireerd op Chinese motieven


beschermingsdraak

draken, feniksen, vleermuizen

boekensteundraak


1. over de stijl

Een aantal redelijk grote ontwerpen. Je ziet direct dat het geen Assisi's borduurwerk is. Toch is het mede hierdoor geïnspireerd. Allereerst worden ook hier de motieven niet opgevuld maar de achtergrond. Ook zijn de motieven min of meer echte dieren of fabel dieren. Maar direct is zichtbaar dat de vormgeving van de draken, vogels en vleermuizen Chinees is. In deze ontwerpen ontbreken de verbindingen tussen de verschillende onderdelen van het ontwerp. Wel hebben deze ontwerpen ook, volgens mij, een grote zeggingskracht.

2.werkwijze

De methode van werken is eigenlijk niet anders als bij de borduurwerken in de stijl van Assisi. Twee van de drie ontwerpen heb ik echter niet over drie draden, maar over twee draden geborduurd. Voor informatie over de werkwijze raad ik u dus aan om onder Assisi, werkwijze te kijken. Alleen als er staat "over drie draden " moet u "over twee draden" lezen.

3. de ontwerpen

Uitgangspunt zijn traditionele motieven uit China, zoals die te vinden zijn in borduurwerk en bijvoorbeeld op vazen.Ik heb de traditionele Chinese motieven vereenvoudigd en daarna omgezet in aftelbaar borduurwerk. Ondertussen er voor zorgdragend dat de expressiviteit bewaard bleef. Je vindt de ontwerpen onder de links bovenaan deze bladzijde. U kunt er ook via de thumbnails links op deze bladzijde naar toe.

Van alle drie de ontwerpen kunt u foto's bekijken van een uitvoering via het menu links onder Chinees, uitvoeringen.

 

to the top of the page


Copyright©jos hendriks, 2005-2008