zelf borduren
stijlkenmerken
geschiedenis
werkwijze
klein|groter|groot
klein|groter|groot
ontwerpen
uitvoeringen
ontwerpen
uitvoeringen
ontwerpen
Miao
stijl, ontwerpen
uitvoeringen
stijl, ontwerpen
stijl, ontwerpen
stijl, ontwerpen
roosters
DMC kleuren
blog
patroon van de week
nieuw(s)
links
deze site en u
contact
wikitopia
eendjes uit verschillende ontwerpen.
start>Assisi:ontwerpen klein>

Assisi's borduren: kleine ontwerpen

Assisi borduurontwerp eendjes 1

Over de ontwerpen

Ruim veertig ontwerpen. (Van een aantal ziet u links en rechts verkleinde afbeeldingen). De eerste tien zijn zeer smalle randjes, een aantal zonder onder- en bovenrand. Ze zijn vooral grappig. Anders als de grotere ontwerpen, die louter decoratief, bijvoorbeeld opgehangen aan een muur, gebruikt kunnen worden, vragen deze randjes wel om toegepast te worden. Daarbij denk ik direct aan kinderen. Bijvoorbeeld als randje op een lakentje, slabbetje etc. Voor sommige van deze randjes heb ik een hoek ontworpen, zodat ze als rand voor een rechthoekig werkstuk kunnen dienen. Mocht u bij een van de andere smalle randjes "de hoek om willen gaan", dan is het beslist leuk om zelf voor die hoek een heel klein motiefje te ontwerpen.

De mini medaillons kunt u als een soort logo gebruiken. Ook kunnen ze in een rand geplaatst worden en dan door middel van "krullenwerk" (scroll-work) met elkaar verbonden worden. De grotere medaillons zijn volwaardige, zelfstandige ontwerpen. Het ontwerp "zeepaardjes" is beslist fraai.

De randjes en medaillons zijn geschikt als eerste werkstuk, om te kijken of u het leuk vind en om te wennen aan de techniek. Ze geven ook snel resultaat.

De randen met de vogel motieven zijn weer wat forser en zeer karakteristiek voor, vermoedelijk wat recentere, Assisi borduurontwerpen.

Van de meeste van deze ontwerpen vind u geen foto's van uitvoeringen op deze site. Enerzijds omdat ik ze nooit heb gemaakt, anderzijds om dat deze niet meer in mijn bezit zijn.

 

to the top of the page


Copyright©jos hendriks, 2005-2008